Implantologie

Schaamt u zich voor uw gebit omdat er tanden missen of omdat uw gebit in slechte staat is? Dan bieden implantaten in uw boven- of onderkaak u een kans op meer levensplezier. Een implantaat plaatsen is over het algemeen een vrij simpele ingreep. Nadat de implantaten erin zitten heeft u enorm veel mogelijkheden om hier iets op te laten zetten zodat u weer een fris en volwaardig gebit heeft.

Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring binnen de implantologie. Door onze ruime ervaring en up-to-date kennis kunnen wij u snel en adequaat helpen.

green-check

Gedekt vanuit de basisverzekering *

Niet duurder dan een ziekenhuis.
green-check

Ervaren specialisten

In Nederland opgeleid.
green-check

7 dagen per week geopend

Ruime openingstijden, ook ’s avonds en in het weekend.
green-check

Zo terecht kunnen

Wij hebben geen wachtlijst.

Meer weten over implantaten plaatsen?

Wij nemen graag met u de mogelijkheden door

Wat zijn implantaten?

Een implantaat is een kunstwortel: een soort schroef die in de kaak wordt geplaatst in uw boven- of onderkaak op de plek waar eerst de wortel van een kies of tand zat. Implantaten worden meestal gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal zoals titanium. Omdat de situatie per persoon behoorlijk kan verschillen werken wij met 5 verschillende soorten systemen en speciale technieken. Nadat de implantaten geplaatst zijn kan er vervolgens een kroon op worden geplaatst of een andere constructie. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van een vaste prothese (kunstgebit).

Kosten implantaat

Wat een implantaat exact kost hangt af van de specifieke situatie in de mond.

 • Het aantal benodigde implantaten.
 • Het type implantaat dat voor u geschikt is.
 • Of u nog andere tanden en kiezen heeft.
 • Of u al een kunstgebit heeft.
 • Wat er op het implantaat komt, bijvoorbeeld een kroon of een kunstgebit.
 • Of er voldoende ruimte en houvast is voor het implantaat (of dat dit gemaakt moet worden).

Ook de vergoeding door uw zorgverzekering hangt van deze factoren af. In sommige gevallen worden implantaten vergoed vanuit de basisverzekering, bijvoorbeeld als u al lang een slecht passend kunstgebit heeft door een geslonken kaak. Wij dienen daarvoor dan een aanvraag in bij uw verzekeraar.

Implantaten als vervanging voor een enkele tand worden zelden vergoed uit de basisverzekering, maar kan wel onder de dekking van uw tandartsverzekering vallen.

Tijdens een consult kan bepaald worden wat specifiek op uw situatie van toepassing is en kan daarvoor een begroting gemaakt worden.

Prijsindicatie voor het vervangen van een tand door middel van een implantaat met daarop een kroon: ± €1600 – €2000.

Vergoeding implantaat

Door de basisverzekering worden implantaten slechts in sommige gevallen vergoed, bijvoorbeeld als u een sterk geslonken kaak en al een kunstgebit heeft. De kaakchirurg moet daarvoor een aanvraag indienen bij de zorgverzekeraar. Implantaten worden soms ook vergoed uit de aanvullende tandartsverzekering. U krijgt van ons na uw eerste bezoek een begroting specifiek voor uw situatie zodat u kunt kijken wat er vergoed wordt.

De behandeling

Het is prettig om vooraf een beetje te weten wat u te wachten staat. Wij beginnen altijd met een intakegesprek en vooronderzoek. Op basis hiervan stellen we een behandelplan. Doordat wij met de modernste technieken en apparatuur werken kunnen wij de behandeling vaak snel en pijnloos uitvoeren.

De stappen

 1. Tijdens een vooronderzoek wordt vastgesteld welke implantaatprocedure bij u past.
 2. Uw gebit wordt ter plaatse gereinigd door een mondhygiënist.
 3. U wordt plaatselijk verdoofd.
 4. Nadat de verdoving is ingewerkt start de kaakchirurg met de behandeling.
 5. Uw tandvlees wordt gehecht.
 6. Na een week komt u langs voor controle en worden de hechtingen verwijderd.
 7. De implantaten gaan zich nu hechten aan uw bot. Dit duurt 8 – 12 weken.
 8. U komt weer langs voor controle.
 9.  De kroon of andere constructie zoals een vaste prothese wordt op de implantaten geplaatst.

De ingreep duurt 30 – 60 minuten.  Dit is afhankelijk van het aantal implantaten.

Overweegt u om implantaten te nemen?

Onze klanten aan het woord

Ik had nog nooit van Poli Kaak gehoord. Totdat ik 2 dagen voor een geplande operatie een kaakabces bleek te hebben, waardoor de operatie niet door kon gaan. Gelukkig kon ik meteen de dag na ontdekking van het kaakabces bij Poli Kaak terecht, maar nog fijner, ik kon ook meteen geholpen worden. Zorgvuldig en vriendelijk werd het abces verwijderd, bij controle na 1 week was alles oke, en kon ik na 1 maand alsnog geopereerd worden, met dank aan Poli Kaak.

A. Lunshof

Poli Kaak is verbonden aan