Klikgebit

Een klikprothese (klikgebit) zit tussen een los kunstgebit en een vaste prothese in. Met een klikgebit kunt u net zoals met een vaste prothese onbezorgd lachen, praten en eten. Heeft u zich lang genoeg gehinderd gevoeld door uw slechte gebit? Met een klikgebit hoeft u zich geen zorgen meer te maken of u te generen.

Veelal gedekt vanuit de basisverzekering *

Niet duurder dan een ziekenhuis.

Ervaren specialisten

In Nederland opgeleid.

7 dagen per week geopend

Ruime openingstijden, ook ’s avonds en in het weekend.

Zo terecht kunnen

Wij hebben geen wachtlijst.

Ontdekken of een klikgebit iets voor u is?

Wij onderzoeken het graag

Wat is een klikprothese?

Een klikgebit is een variant binnen de kunstgebitten. Het zit beter vast dan een gewoon los kunstgebit, maar u kunt het wel uit uw mond halen. Dit kan niet bij een vaste prothese. Als u een kunstgebit nodig heeft is het goed om van alle soorten op de hoogte te zijn zodat u de juiste keuze maakt. Uiteraard kunnen uw tandarts en wij u daarbij helpen.

Een klikprothese wordt via drukknopjes bevestigd aan implantaten die in uw kaak zitten. De meeste mensen kiezen in eerste instantie voor een los kunstgebit vanwege de lagere kosten en ruimere vergoeding. Vaak blijkt op de lange termijn dat een dit geen prettige oplossing is, men kiest dan toch een variant die beter vast zit.

Om ontstekingen te voorkomen is het belangrijk dat u het klikgebit iedere avond uit uw mond haalt en goed reinigt. Maak ook de implantaten iedere avond goed schoon. Dit kost u wel iets meer tijd dan bij een los kunstgebit.

De voordelen

Een klikgebit biedt de volgende voordelen:

  • Het zit stevig vast.
  • U kunt zorgeloos eten, praten en lachen.
  • U heeft weinig tot geen last van pijnlijke drukplekken.
  • Uw kaak slinkt niet meer op de plekken waar implantaten zitten.
  • Het zit comfortabeler omdat uw gehemelte vrij is (in tegenstelling tot een los kunstgebit).

Kosten en vergoeding klikgebit

Voor informatie over vergoedingen en kosten van implantaten, kijk bij tarieven.

De behandeling

Heeft u besloten om voor een gebitsprothese met kliksysteem te gaan? Dan is het prettig om vooraf een beetje te weten wat u te wachten staat. Wij beginnen altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek voeren we een gebitsanalyse uit en stellen we een behandelplan op. Om uw mond wat rust en hersteltijd te gunnen wordt de volledige behandeling in stappen, verdeeld over verschillende dagen, uitgevoerd. Deze stappen zijn hetzelfde als bij een vaste prothese.

Als alle afspraken zijn ingepland start de daadwerkelijke behandeling. Doordat wij met de modernste technieken en apparatuur werken kunnen wij de behandeling vaak snel en pijnloos uitvoeren.

Overweegt u om implantaten te nemen?

Onze klanten aan het woord

Ik had nog nooit van Poli Kaak gehoord. Totdat ik 2 dagen voor een geplande operatie een kaakabces bleek te hebben, waardoor de operatie niet door kon gaan. Gelukkig kon ik meteen de dag na ontdekking van het kaakabces bij Poli Kaak terecht, maar nog fijner, ik kon ook meteen geholpen worden. Zorgvuldig en vriendelijk werd het abces verwijderd, bij controle na 1 week was alles oke, en kon ik na 1 maand alsnog geopereerd worden, met dank aan Poli Kaak.

A. Lunshof

Poli Kaak is verbonden aan: