Tarieven & vergoedingen

Hoe werkt het?

Kosten en verzekering

De meeste behandelingen bij de kaakchirurg zoals consult en het trekken van een verstandskies, worden vergoed vanuit de basisverzekering. De tarieven voor kaakchirurgie worden door de Nederlandse Zorgautoriteit bepaald, onderaan deze pagina vindt u een overzicht van de meest voorkomende codes en bijbehorende tarieven.

De basisverzekering kent een verplicht eigen risico en dat bedraagt in 2022 € 385, tenzij u dat zelf verhoogd heeft bij het afsluiten van uw zorgverzekering.

Afhankelijk van de keuzevrijheid die uw zorgverzekeraar u biedt, krijgt u behandelingen bij Poli Kaak 70% tot 100% vergoed.

Het versturen en innen van nota’s wordt afgehandeld door Admizeker. Admizeker is een bedrijf dat het facturatieproces voor zorgverleners verzorgt. Voor vragen over uw factuur of betalingen kunt u bellen met 020-8204821 of mailen naar polikaak@admizeker.nl

Implantaten

In sommige gevallen worden implantaten vergoed vanuit de basisverzekering, bijvoorbeeld als u al lang een slecht passend kunstgebit heeft door een geslonken kaak. Voor vergoeding van implantaten uit de basisverzekering moet een aanvraag bij de zorgverzekeraar ingediend worden, dat kan uw behandelaar bij Poli Kaak voor u doen.

Implantaten worden zelden vergoed uit de basisverzekering als u nog andere tanden en kiezen heeft, maar kan wel onder de dekking van uw tandartsverzekering vallen.

De kosten van implantaten hangen af van een aantal factoren, waaronder:

  • Het aantal benodigde implantaten.
  • Het type implantaat dat voor u geschikt is.
  • Of er voldoende ruimte en houvast is voor het implantaat (of dat dit gemaakt moet worden).
  • Of u nog andere tanden en kiezen heeft.
  • Of u al een kunstgebit heeft.
  • Wat er op het implantaat komt, bijvoorbeeld een kroon of een brug.

Prijsindicatie voor het vervangen van een kies door middel van een implantaat met daarop een kroon: ± €1800.

Tijdens een consult kan bepaald worden wat specifiek op uw situatie van toepassing is zodat u de best mogelijke behandeling krijgt. U krijgt dan ook een schriftelijke kostenbegroting.

Veelal gedekt vanuit de basisverzekering *

Niet duurder dan een ziekenhuis.

Ervaren specialisten

In Nederland opgeleid.

7 dagen per week geopend

Ruime openingstijden, ook ’s avonds en in het weekend.

Zo terecht kunnen

Wij hebben geen wachtlijst.

Meest voorkomende codes en tarieven:

234001 Consult € 112,53

239462 + 239465 Maken en beoordelen normale röntgenfoto. Samen € 112,56
239472 + 239475 Maken en beoordelen 3D kaakopname (cone beam-CT). Samen € 209,86

234041 Verwijderen (verstands-)kies per kaakhelft. € 202,71
Er zijn 4: kaakhelften: rechtsboven, linksboven, linksonder en rechtsonder. Voor 4 verstandskiezen wordt deze code dus 4 keer berekend. Voor bijvoorbeeld twee naast elkaar gelegen kiezen wordt deze code dus 1 keer berekend.

234050 Wortelpuntbehandeling: eerste wortel € 287,87 eventueel plus:
235008 Wortelpuntbehandeling: elke volgende wortel. € 93,17.
Een kies in de onderkaak heeft 1 of 2 wortels. Een kies in de bovenkaak heeft er 1, 2 of 3.

Onze klanten aan het woord

Ik had nog nooit van Poli Kaak gehoord. Totdat ik 2 dagen voor een geplande operatie een kaakabces bleek te hebben, waardoor de operatie niet door kon gaan. Gelukkig kon ik meteen de dag na ontdekking van het kaakabces bij Poli Kaak terecht, maar nog fijner, ik kon ook meteen geholpen worden. Zorgvuldig en vriendelijk werd het abces verwijderd, bij controle na 1 week was alles oke, en kon ik na 1 maand alsnog geopereerd worden, met dank aan Poli Kaak.

A. Lunshof

Poli Kaak is verbonden aan: