Veelgestelde vragen

Vind het antwoord op uw vraag

Hebt u een vraag over tarieven, de vergoeding via uw basisverzekering of onze behandelingen? Bekijk de veelgestelde vragen en vind het antwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Kosten en verzekering

Bekijk de informatie over verzekeringen en kosten hier.

Kosten en verzekering

De meeste behandelingen bij de kaakchirurg zoals consult en het trekken van een verstandskies, worden vergoed vanuit de basisverzekering. De tarieven voor kaakchirurgie worden door de Nederlandse Zorgautoriteit bepaald.

De basisverzekering kent een verplicht eigen risico en dat bedraagt in 2022 € 385, tenzij u dat zelf verhoogd heeft bij het afsluiten van uw zorgverzekering.

Afhankelijk van de keuzevrijheid die uw zorgverzekeraar u biedt, krijgt u behandelingen bij Poli Kaak 70% tot 100% vergoed.

Ja. Het versturen en innen van nota’s is in handen van het bedrijf Admizeker en gaat steeds vaker digitaal. Admizeker verzorgt het facturatieproces voor zorgaanbieders. Voor vragen over uw factuur of betalingen kunt u bellen met 020-8204821 of mailen naar polikaak@admizeker.nl

De facturen van Poli Kaak worden afgehandeld door Admizeker. Daarom moet de nota aan hen voldaan worden. Indien mogelijk declareert Admizeker rechtstreeks aan uw verzekering. Het kan zijn dat u de nota thuis krijgt, die u vervolgens in kunt dienen bij uw zorgverzekeraar voor vergoeding.

Nee, indien alle behandelingen op dezelfde dag hebben plaatsgevonden. Dan ontvangt u 1 nota met alle behandelingen erop. Als de behandelingen op verschillende dagen zijn geweest dan is de kans aanwezig dat u per dag een aparte nota ontvangt.

De basisverzekering kent een verplicht eigen risico en dat bedraagt in 2021 € 385, tenzij u dat zelf verhoogd heeft bij het afsluiten van uw zorgverzekering.

Afhankelijk van de keuzevrijheid die uw zorgverzekeraar u biedt, krijgt u behandelingen bij Poli Kaak 70% tot 100% vergoed.

Onze kliniek bezoeken

Als u ons voor het eerst bezoekt, neem dan de volgende gegevens mee:

  • De verwijsbrief van de tandarts, huisarts of verwijzend specialist
  • Eventueel door de tandarts gemaakte röntgenfoto’s
  • Uw verzekeringsbewijs
  • Een overzicht van de medicijnen die u gebruikt

U kunt ons bereiken op:
Poli Kaak
Wibautstraat 192
1091 GS Amsterdam

Telefoonnummer: 020 – 723 53 59

U kunt ons het beste bereiken met de metro, de fiets of de auto (parkeren gaat vaak het best op de Weesperzijde). Bekijk ons adres en plan uw route via onze contactpagina.

CBCT-scan 3D

Een CBCT 3D-scanner is een apparaat waarmee wij uw volledige kaak in beeld kunnen brengen. Wij kunnen er nauwkeurige driedimensionale beelden mee maken. Deze beelden helpen ons om de juiste behandeling te bepalen voor u.

Nee, net zoals bij ‘normale’ foto’s die van uw mond worden gemaakt voelt u er niks van.

Een CBCT-scan is in wezen een wat uitgebreidere röntgenfoto en heeft dus ook een (beperkte, niet schadeijke) hoeveelheid straling. Een CBCT heeft echter een vele malen lagere dosis dan een gewone CT-scan. In het algemeen geldt dat er alleen röntgenfoto’s worden genomen als die noodzakelijk zijn en de nieuwe informatie opweegt tegen de nadelen daarvan.

Implantaten

Een implantaat is een schroefje dat in uw kaak wordt aangebracht ter vervanging van de tandwortel. Een implantaat is gemaakt van materiaal dat uw lichaam makkelijk en volledig accepteert. Op het implantaat wordt altijd een kroon, brug of kunstgebit geplaatst. Het is een permanente oplossing indien u tanden of kiezen mist of uw kunstgebit niet prettig zit en bijvoorbeeld uit uw mond valt.

Nee. U wordt plaatselijk verdoofd waardoor u er nauwelijks iets van voelt.

Ja. U verzorgt uw prothese en implantaten alsof het uw normale tanden/kiezen zijn. 2x per dag poetsen en regelmatig controle bij de tandarts. Na het plaatsen van implantaten geven wij altijd specifieke instructies en middelen mee.

U hebt een implantaat nodig als u een tand of kies mist. Ook kunnen implantaten uitkomst bieden als u een kunstgebit hebt dat niet lekker zit of uit uw mond valt. Er wordt dan een volledige prothese gemaakt die vastklikt op de implantaten. Dit wordt een klikgebit genoemd.

Afhankelijk van de situatie en mogelijkheden in uw specifieke geval kost een implantaat met daarop een kroon ongeveer € 1800. Voor alle implantaten en eventuele kronen of constructies erop krijgt u altijd een schriftelijke begroting.

Klikgebit

Een klikgebit is een variant op het reguliere kunstgebit, alleen zit het steviger vast. Het klikgebit wordt op twee tot vier implantaten bevestigd aan uw boven- of onderkaak. Door deze constructie zit het stevig vast, maar tegelijkertijd kan u het klikgebit uitnemen. Een klikgebit vervangt het kunstgebit als daar tanden of kiezen van los gaan zitten, maar kan ook van pas komen als uw gebit in slechte staat is.

Dit verschilt per persoon. Echter zal iedereen enig ongemak ervaren vlak na het plaatsen. Na het plaatsen kan het uw klikgebit pijn doen en een ‘klemmend’ gevoel veroorzaken. Het is belangrijk dat u het beslist niet uit uw mond haalt. Vooral kauwen kan in het begin lastig gaan en pijnlijk zijn.

Nee. Uw mond is nog erg gevoelig. Het eten van harde dingen kan erg pijnlijk zijn. Daarom raden wij aan om in de periode alleen zachte dingen te eten zoals bananen of ander zacht fruit, puree, soep of gehakt. Ook raden wij het af om stukken af te bijten. Snijd uw voedsel in stukken en kauw rustig en gelijkmatig. Neem meer tijd voor het kauwen dan u gewend was.

Ja dit kan zeker. Echter zal het in begin nog even wennen zijn. Het lijkt alsof u praat met een volle mond. Dit gevoel zakt na een tijdje weg. Hebt u last met het uitspreken van bepaalde woorden of klanken? Oefen dit door ze regelmatig hardop te zeggen.

Dit kan, maar we raden af dit te doen. Door tijdens het slapen uw klikgebit uit te doen geeft u uw kaken rust. Hebt u het klikgebit uit? Leg het in een glas water, eventueel met reinigingsmiddel. Spoel het gebit goed af voor u het weer in doet. Ververs dit water iedere dag.

In de periode vlak na het plaatsen is het belangrijk om uw klikgebit wel in te houden  ’s nachts tijdens het slapen. Uw kaken moet dan nog wennen. Dit gaat sneller als u het klikgebit langer achter elkaar in hebt.