Apexresectie

Wanneer hebt u een wortelpuntbehandeling nodig?

Soms kan een tand na een wortelkanaalbehandeling nog klachten geven. In zo’n geval kan een zogeheten apexresectie ofwel wortelpuntbehandeling uitkomst bieden. Bij deze behandeling wordt de nog aanwezige infectie aan de wortelpunt verwijderd. Vervolgens wordt de tandwortel hermetisch afgesloten.

Tijdens een consult onderzoeken we graag of deze behandeling de oplossing voor u is.

Veelal vanuit de basisverzekering *

Niet duurder dan een ziekenhuis.

Ervaren specialisten

In Nederland opgeleid.

7 dagen per week geopend

Ruime openingstijden, ook ’s avonds en in het weekend.

Zo terecht kunnen

Wij hebben geen wachtlijst.

Wilt u weten of een apexresectie u helpt?

Wij onderzoeken het graag

De behandeling

Uw tandarts heeft al vastgesteld dat een wortelpuntbehandeling het juiste is voor u. Daarom bent u bij ons terechtgekomen. Uiteraard onderzoeken wij u ter plaatse nogmaals kort om precies te bepalen hoe wij u het beste kunnen helpen. Doordat wij met de meest moderne technieken en apparatuur werken kunnen wij deze behandeling vaak snel en pijnloos uitvoeren.

De stappen

Stap 1:

U wordt plaatselijk verdoofd.

Stap 2:

Nadat de verdoving is ingewerkt verwijdert de kaakchirurg de verstandkies of wortelrest.

Stap 3:

Uw tandvlees wordt gehecht. Dit hechtdraad lost binnen 2 weken op. U hoeft dus niet meer langs te komen om de hechtingen te laten verwijderen.
De hele ingreep duurt ca 15-20 minuten.

Last van ontstekingen waar u voorgoed vanaf wilt?

Na de behandeling

De verdoving is na 2 tot 4 uur uitgewerkt. Daarna kunt u nog niet direct alles eten of drinken. We raden aan om voorzichtig te zijn met warme dranken. Verder raden we af om ‘hard’ voedsel zoals chips, appels en stokbrood te eten. Ook kunt u sterk gekruid eten beter nog even laten staan. Dit kan ervoor zorgen dat de wond weer gaat bloeden.

De genezing kan enkele dagen tot een week duren. Pas gedurende deze periode dus op met wat u eet en drinkt. Daarnaast raden we af om te roken en alcohol te drinken, in ieder geval zolang de wond nog niet genezen is. Dit vertraagt het genezingsproces. Alcohol zorgt ervoor dat uw bloed dunner wordt waardoor de kans op nabloedingen toeneemt.

Het is normaal dat de wond enkele dagen na de behandeling nabloedt. Ga vooral niet te hard spoelen of ‘rommelen’ aan de wond. Poets uw tanden normaal en reinig het gebied rondom de wond met een mild spoelmiddel. Zorg voor een schone mond waardoor de wond sneller en goed geneest.

Onze klanten aan het woord

Ik had nog nooit van Poli Kaak gehoord. Totdat ik 2 dagen voor een geplande operatie een kaakabces bleek te hebben, waardoor de operatie niet door kon gaan. Gelukkig kon ik meteen de dag na ontdekking van het kaakabces bij Poli Kaak terecht, maar nog fijner, ik kon ook meteen geholpen worden. Zorgvuldig en vriendelijk werd het abces verwijderd, bij controle na 1 week was alles oke, en kon ik na 1 maand alsnog geopereerd worden, met dank aan Poli Kaak.

A. Lunshof

Poli Kaak is verbonden aan: