Vaste gebitsprothese

Een vaste gebitsprothese, ook wel een vaste brug genoemd, is de oplossing om zorgeloos te eten en vrijuit te lachen. Heeft u al langer last van uw gebit en bent u het zat? Dan is een vaste prothese de oplossing.

Het resultaat: een prachtig gebit voor de rest van uw leven. U hoeft zich nooit meer zorgen te maken of u te generen, met andere woorden; uw levensvreugde neemt toe met een vaste prothese.

Veelal gedekt vanuit de basisverzekering *

Niet duurder dan een ziekenhuis.

Ervaren specialisten

In Nederland opgeleid.

7 dagen per week geopend

Ruime openingstijden, ook ’s avonds en in het weekend.

Zo terecht kunnen

Wij hebben geen wachtlijst.

Wilt u weten of een implantaatbrug iets voor u is?

Wij onderzoeken het graag

Wat is een vaste prothese?

De afgelopen jaren zijn er steeds meer manieren bijgekomen die ervoor zorgen dat u een verzorgd en mooi gebit kunt hebben. Een van deze manieren is een vaste prothese, een soort kunstgebit. Hoewel een kunstgebit niet nieuw is zijn de varianten en de mate van comfort behoorlijk toegenomen.

Een ‘normaal’ kunstgebit (prothese) is uitneembaar, dit betekent dat het ‘los’ in uw mond zit. Hierdoor kunt u minder stevig kauwen. Ook kan het uit uw mond vallen. De kans dat dit gebeurt wordt geminimaliseerd door een normale prothese groter te maken dan het eigen gebit. Zo is bijvoorbeeld in de bovenkaak altijd het hele gehemelte bedekt. Een loszittend of slecht passend kunstgebit kan dagelijks een groot probleem zijn. Een kwart van alle mensen went er nooit aan. Gelukkig kunt u ook kiezen voor een vaste prothese.

Een vaste prothese wordt bevestigd aan implantaten (kunstwortels) in uw boven- of onderkaak en vormen 1 geheel zodat het niet van echt te onderscheiden is. Naast dat uw nieuwe tanden goed vastzitten, is deze kunstgebitvorm ook een stuk comfortabeler dan een losse omdat het kleiner is.

Met een vaste prothese:

  • Schiet uw gebit nooit meer los.
  • Kunt u zorgeloos in een appel bijten.
  • Proeft u meer dan met een “los” kunstgebit omdat het gehemelte niet bedekt is.
  • Heeft u geen last van nare “bijwerkingen’ zoals drukplekken.
  • Neemt uw zelfvertrouwen toe.

Twijfelt u over een vaste prothese? Misschien dat een klikgebit een goede optie is voor u. Dit zit tussen een vaste prothese en een los kunstgebit in.

Kosten gebitsprothese

De kosten per vaste brug verschillen enorm per persoon. Helaas kunnen wij u hier niet 1 antwoord op geven. Wat u uiteindelijk moet betalen hangt af van:

  • Uw zorgverzekering.
  • Het aantal benodigde implantaten.
  • Of u kiest voor plaatselijke verdoving of volledige narcose.

Wij nodigen u graag uit zodat wij uw gebit kunnen bekijken en een inschatting van de kosten kunnen maken.

De behandeling

Heeft u besloten om voor een vaste gebitsprothese te gaan? Dan is het prettig om vooraf een beetje te weten wat u te wachten staat. Wij beginnen altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek voeren we een gebitsanalyse uit, stellen we een behandelplan op en geven we advies rondom uw zorgverzekering. Om uw mond wat rust en hersteltijd te gunnen wordt de volledige behandeling in stappen uitgevoerd verdeeld over verschillende dagen.

Als alle afspraken zijn ingepland start de daadwerkelijke behandeling. Doordat wij met de modernste technieken en apparatuur werken kunnen wij de behandeling vaak snel en pijnloos uitvoeren.

De stappen

Stap 1:

Verwijderen van tanden, kiezen en wortelresten onder plaatselijke of algehele verdoving.

Stap 2:

We plaatsen een tijdelijke, losse prothese zodat u nooit zonder gebit komt te zitten.

Stap 3:

Voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van de implantaten en vaste prothese.

Stap 4:

Passen en beetcorrectie.

Stap 5:

De definitieve prothese wordt gemaakt en geplaatst.

Uiteraard volgen na plaatsing nog de nodige controles.

Overweegt u om een vaste prothese te nemen?

Onze klanten aan het woord

Ik had nog nooit van Poli Kaak gehoord. Totdat ik 2 dagen voor een geplande operatie een kaakabces bleek te hebben, waardoor de operatie niet door kon gaan. Gelukkig kon ik meteen de dag na ontdekking van het kaakabces bij Poli Kaak terecht, maar nog fijner, ik kon ook meteen geholpen worden. Zorgvuldig en vriendelijk werd het abces verwijderd, bij controle na 1 week was alles oke, en kon ik na 1 maand alsnog geopereerd worden, met dank aan Poli Kaak.

A. Lunshof

Poli Kaak is verbonden aan: