Verstandskiezen trekken of verwijderen

Behandeling, nazorg en kosten

Last van uw verstandskiezen? Of wilt u juist voorkomen dat u er last van krijgt? Laat uw verstandkies trekken of verwijderen door een kaakchirurg van Poli Kaak. Wij kunnen uw verstandskies of wortelrest verwijderen. Omdat wij werken met de meest moderne technieken en apparatuur kan dit snel en vaak pijnloos worden gedaan. Om problemen in de toekomst te voorkomen is het in veel gevallen slim om uw verstandskiezen preventief te laten verwijderen. Wij onderzoeken graag wat voor u de beste keuze is.

Waarom verstandskiezen verwijderen?

Verstandskiezen komen meestal door rond uw 20ste levensjaar. Soms is er niks aan de hand en is het zelfs beter om de verstandskiezen te laten zitten, maar vaak zorgen verstandskiezen voor problemen. Er kan te weinig ruimte zijn in uw kaak. De verstandskiezen duwen dan uw andere kiezen en tanden opzij. Dit kan leiden tot ontstekingen of zelfs tandbederf. Uw tandarts houdt dit goed voor u in de gaten en laat het weten als het beter is om uw verstandskies te laten verwijderen.

Het verwijderen van kiezen gebeurt altijd met een lokale verdoving en duurt in de regel zo’n 10 minuten.

Veelal gedekt vanuit de basisverzekering *

Niet duurder dan een ziekenhuis.

Ervaren specialisten

In Nederland opgeleid.

7 dagen per week geopend

Ruime openingstijden, ook ’s avonds en in het weekend.

Zo terecht kunnen

Wij hebben geen wachtlijst.

Laten zitten of verwijderen?

Het is niet altijd nodig om uw verstandskiezen te laten verwijderen. Wij onderzoeken uw klachten en achterhalen waar de problemen vandaan komen. Last van uw verstandskiezen en u wilt zekerheid?

Verstandskies verwijderen of trekken?

Uw tandarts bepaalt of uw verstandskiezen eruit moeten en welke manier van verwijderen het beste is voor u: operatief verwijderen of trekken. Wij voeren nauwgezet zijn instructies op en zorgen ervoor dat uw verstandskiezen netjes en veilig uw mond verlaten.

Operatief verwijderen

Uw verstandskies wordt operatief verwijderd. Deze behandeling wordt altijd door een kaakchirurg uitgevoerd. Een kaakchirurg heeft meer specialistische kennis en middelen om deze operatie correct en snel uit te voeren.

Trekken

Uw verstandskiezen worden getrokken, deze handeling is relatief simpel en kan door zowel de tandarts en de kaakchirurg worden uitgevoerd. Afhankelijk van uw situatie bepaalt uw tandarts welke behandelmethode het beste past.

De behandeling

De stappen

Stap 1:

U wordt plaatselijk verdoofd.

Stap 2:

Nadat de verdoving is ingewerkt verwijdert de kaakchirurg de verstandkies of wortelrest.

Stap 3:

Uw tandvlees wordt gehecht. Dit hechtdraad lost binnen 2 weken op. U hoeft dus niet meer langs te komen om de hechtingen te laten verwijderen.
De hele ingreep duurt ca 15-20 minuten.

Verstandskiezen trekken onder verdoving

Om de behandeling pijnloos te laten verlopen wordt u altijd lokaal verdoofd als uw verstandskiezen getrokken worden. Bent u erg angstig voor de pijn of de behandeling, aarzel niet om dit aan te geven. Bij Poli Kaak houden we daar graag rekening mee. Zo nemen wij rustig de tijd om u goed te begeleiden of zorgen we voor een kalmerend medicijn. Zwaardere verdoving zoals volledige narcose is vrijwel nooit nodig. Zo voorkomen we dat u achteraf geen last heeft van de hogere kosten en bijbehorende risico’s van algehele narcose.

Nadat uw verstandkiezen zijn getrokken

Nadat uw verstandkies is getrokken krijgt u een aantal instructies mee en indien een nodig een recept voor een goede pijnstilling. In sommige gevallen zal de kaakchirurg u terugzien voor controle. Goede nazorg is belangrijk om te voorkomen dat u ontstekingen krijgt of onnodig ongemak ervaart. Mocht u achteraf klachten hebben kunt u uiteraard altijd langskomen voor controle.

Kosten verstandskies verwijderen

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het soort verzekering dat u heeft afgesloten en uw eigen risico. Wij raden aan om na te vragen bij uw zorgverzekeraar hoeveel u vergoed krijgt. Kijk voor meer informatie bij tarieven.

Wilt u een afspraak maken of meer weten? Onze experts staan voor u klaar

Onze klanten aan het woord

Ik had nog nooit van Poli Kaak gehoord. Totdat ik 2 dagen voor een geplande operatie een kaakabces bleek te hebben, waardoor de operatie niet door kon gaan. Gelukkig kon ik meteen de dag na ontdekking van het kaakabces bij Poli Kaak terecht, maar nog fijner, ik kon ook meteen geholpen worden. Zorgvuldig en vriendelijk werd het abces verwijderd, bij controle na 1 week was alles oke, en kon ik na 1 maand alsnog geopereerd worden, met dank aan Poli Kaak.

A. Lunshof

Poli Kaak is verbonden aan: